понедељак, 7. новембар 2011.

ZA PONOVNI RAST KOSE – MARBO KOSA


ZA PONOVNI RAST KOSE – MARBO KOSA

Predstavljamo vam lokalno sredstvo-aktivator sa registrovanim imenom MARBOAKTIVATOR - koji se koristi u lečenju alopecie areate. Napravljen od prirodnih sastojaka - biljnih ekstrakata odabranog lekovitog bilja koji stimulišu rast kose. Nežan je za kosu i nema neželjenih posledica čak i nakon višemesečne kontinualne primene. Brzo se apsorbuje i ne ostavlja masan talog.

Dermatološki ispitan Marbo Aktivator najuspešniji prirodni preparat za tretiranje alopecie areate.

NAČIN UPOTREBE


MARBO Aktivator se nanosi direktno na obolela mesta jednom dnevno blagim utrljavanjem dok se potpuno ne upije, ali ne duže od 5 minuta. Aktivator stimuliše mikrocirkulaciju i fitogenski uticaj u cilju revitalizacije folikula na ogoljenim mestima. Dužina trajanja tretmana zavisi od kliničke slike - prosečno trajanje bilo je oko 2 godine za totalne (maligne) slučajeve alopecie areate. Dugi periodi upotrebe aktivatora nisu rezultirali neželjenim efektima.

Upotreba: Promućkati pre upotrebe i naneti na ogolela mesta.


Efikasnost Marbo Aktivatora testirana je na pacijentima koji su patili od različitih oblika oboljenja - benigne forme, forme sa nepovoljnim prognozama (ophiasis) i pacijentima sa totalnom (malignom) formom oboljenja. Retrospektivno ispitivanje sprovedeno tokom perioda 1992-1998 obuhvatilo je 437 pacijenta oba pola sa raznovrsnom topografskom raspodelom pečata na skalpu.

Benigni oblik bolesti diagnostikovan je u 376 slučajeva (86,04%), ophiasis u 54 slučaja (12,36%) i totalna (maligna) forma alopecie u 7 slučajeva (1,60%)

Od ukupnog broja od 437 (100%) posmatranih slučajeva efikasnost nije bilo moguće utvrditi u 89 slučajeva (29,36%) jer se ovi pacijenti nisu pojavili na kontrolnim pregledima. Prema topografskoj distribuciji bilo je 67 benignih slučajeva (72,58%), 20 ophiasis (22,47%) i u 2 slučaja malignog oboljenja (2,25%).

U prvoj grupi benignih slučajeva , od 309 ispitivanih slučajeva efikasnost je potvrđena u 211 (68,29%), u 53 slučaja (17,15%) terapija je stimulisala obnovu folikula-pojavu velus dlaka i "natečene folikule", a u 45 slučajeva (14,56%) klinička slika ostala je nepromenjena.

U grupi pacijenata koji su imali drugi oblik Alopecija areata-ophasis- od 34 ispitivana slučaja efikasnost aktivatora dokazana je u 19 slučajeva (55,90%), u 8 slučajeva terapija je stimulisala obnovu folikula - pojavu velus dlaka i "natečene folikule", a u 2 slučaja (40%) klinička slika ostala je nepromenjena.

Nakvasiti parče gaze aktivatorom i umasirati na ogolela mesta dvaput dnevno.Ponavljati svakodnevno sve dok se ogolela mesta ne popune kosom.




Нема коментара:

Постави коментар